Občutek okusa

Da smo ustvarili vrhunsko oljčno olje, smo na Monte Rossu morali začeti čisto od začetka. Ko smo končno našli parcelo, ki je zadovoljevala zahtevane kriterije, smo z natančnim načrtovanjem, tako del pri pripravi terena za zasaditev kot pri selekciji in izbiri različnih sort oljk, letos prišli tudi do prve letine. Danes se lahko pohvalimo z izjemnim oljem, ki ima odličen okus in zelo bogato strukturo, tako kot večina vrhunskih oljčnih olj iz Istre.

Izbran okus

Naša najboljša olja združena.

Čisti okus oljčnega olja, zelo saden in zelen,  s pričakovano umirjeno grenkobo in prijetno pikantnostjo, je vse kar predstavlja Monte Rosso. Tega pa ne smemo jemati kot samoumevno, ker je vsak element od začetka do konca bilo treba predvideti. Zemlja, mikroklima, izbira sort oljk, delo v nasadu skozi leto, pravočasno obiranje in predelava v nekaj urah v skrbno izbrani oljarni, stekleničenje in zamašek, ta pravi, vse to skupaj je Monte Rosso ekstra deviško oljčno olje.

Naše oljke rastejo na izjemnem položaju več kot bogatim z apnencem, na mešanici rdeče in bele zemlje in edinstveno mikroklimo, ki je precej suha in vetrovna, kar omogoča zdravo rast oljk. Zdrave oljke obrodijo zdrave sadove, z minerali izjemno bogata zemlja pa nam omogoči da iz oljk stisnemo zares samo najboljše, na daleč znano istrsko zeleno zlato.

©2016 Monte Rosso d.o.o., Vse Pravice Pridržane

Kontakt

Pravila zasebnosti

Pravila Uporabe